Tuesday, August 14, 2012

New Addiction

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Cuti kali ini tersangatlah panjang. Walaupun 2 bulan, tapi cukup untuk saya nyatakan ianya suatu tempoh yang agak panjang kerana tak pernah dapat cuti sepanjang itu. Jika dilihat kembali, kalau lepas SPM, terus masuk PLKN, then keluar kejap, pastu terus masuk U. Masuk foundation pulak, fast track programme. Cuti semester hanya seminggu sahaja. Jadual padat memang tak terkira. Lepas tu, terus masuk degree. Habis first year barulah merasa nikmat cuti yang sebenar-benarnya! Eh.

Okey, entri kali ni takde apa sangat pun. Just nak kongsi satu one of my new addiction. So, here it goes..


Sherlock!
Have anyone here has watched it before?

Sherlock Holmes and Dr John Watson
Source : Google.com

Bagi sesiapa yang minat cerita jenis penyiasatan, adventure semua tu, cerita ni memang best! Tambahan pula, jikalau anda peminat Sherlock Holmes, memang cerita ni best untuk ditonton.

Actually cerita ni drama TV, based on Sir Arthur Conan Doyle punya masterpieces yang menarik which is Sherlock Holmes lah kan. Dalam drama ni, dia ada 2 seasons so far. Each seasons ada 3 episodes, so that's mean tak payah tunggu lama-lama nak habis! That's why I like it! :D

Yang menariknya, Holmes ni versi moden sikit. Case dia pun still based on what the author had wrote before, just diolah menjadi lebih menarik sesuai dengan keadaan semasa.

Yang bestnya lagi, I love their accents!! British accents are so sexy!
Okay, itu lebih-lebih pula.
Tapi serious best sebab teruja bila tengok cara dia solve kan case tu, ditambahi pula dengan nada sarcasm. Teeheeee :)

So far, I have finished the Season 1. Currently in Season 2. Can't wait for Season 3.

That's all.

Sorry sebab entri ni bercampur aduk. Dah nak buka. Kthanksbai.

without wax,
haniyahaya :)


nota kaki : Kthanksbai ---> It really annoys me. Very much. 



No comments: