Friday, August 26, 2011

Pembetulan

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Hello guys!

Okay, for this post, I just want to make it short but clear enough so that you guys will understand for what I'm going to say..

About my previous entry: Bone Marrow or Cord Blood Transplan dan Solat Dhuha.. Sebenarnya ada sedikit pembetulan di situ.. (kalau belum baca, sila baca entri tu dulu.. hehehe)

Sekarang ni, doktor dah tak guna bone marrow transplant. Namun, apa yang mereka lakukan ialah mereka akan ambil darah daripada penderma yang match dan mesin yang akan asingkan darah itu mengikut komponennya. Stem sel yang akan ditransplantkan kepada pesakit tu will be extracted oleh mesin.

Dan sebenarnya juga, bone marrow ini agak sakit sedikit. Jadi, besar kemungkinan doktor sudah tidak lagi memilih rawatan jenis ini.

Maaflah bagi salah informasi kepada anda semua. Maklum sahajalah, aku ni belum lagi masuk lagi tahun pertama dalam bidang perubatan, tapi bajet gila bercakap pasal benda yang aku pun tak tahu sebenarnya. Hahaha~

Apapun, terima kasih kepada saudari Fateh atas pembetulan itu. Jazakillah!

Sebelum itu, terimalah serangkap pantun dari diri ini.

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.

Wallahu'alam.

without wax,

haniyahaya :)



1 comment:

aqu hanya seorang penulis said...

thnx 4 d info...

psl jarum nak dpt tulang sumsum tu..
aqu penah tgk mmg sngat besa
takotnye