Wednesday, January 26, 2011

Cuti cuti

Salam 'Alaik..


Sudah baca keratan di atas? Sebenarnya gambar ini diambil daripada sahabatku yang bernama Afiqah Inani Binti Mohd Haslin di laman facebook nya. (Maaflah afiqah, ambil tak beritahu.. )
Bila fikir-fikir balik, betul juga kan? Rutin harian waktu cuti ni kadang-kadang banyak benda lagha.. Masya Allah..
Okey, azam kali ni, cuti dapat dimanfaatkan sepenuhnya.. ( Kalau di PLKN sudah tentu tidak menjadi begini.. hehehe~)
Target:
-Khatamkan Al-Quran before Ramadhan tiba, so that Ramadhan boleh khatam lagi sekali.. (azam ni tiap2 tahun sama je, tapi tahun lepas tak berjaya walaupun tahun2 sudah berjaya,,isk.isk..Tebus balik la ni kiranya)
-Belajar memasak ( bab ni paling lemah sekali rasanya.. ayoooo~~)
-Belajar memandu.. ( akan diusahakan sementara masa masih panjang )
- Menziarahi sekolah lama yakni MRSM Gerik.. ( dah lama dah mengidam nak pergi ni..)
- Baca buku banyak2 ( otak berkarat tau tak kalau dah lama tak membaca? Rasa macam katak bawah tempurung aje..)
- apa lagi ye? hahaha~ nanti akan diberitahu kemudian..
sekian,
without wax,
hani yahaya :)

No comments: