Friday, January 21, 2011

BM? English? Manglish?

Salam 'Alaik..
Well here it goes.. Since SPM is over right now, so I guess I want to make up some changes in my blog.. yeah, oh well..As you guys know, I have written on this blog in English, not to say that that there are some posts that I've written it in Malay.. hahaha~

So basically I want to change my style of writting..So start from now on I, Hani Yasmin Yahaya will write in Malay. Full stop.

****************************************************************

Mengapa saya mahu menulis dalam Bahasa Melayu, yakni bahasa ibunda saya?
Hal ini demikian kerana saya berpendapat bahawa sebagai anak jati Malaysia, saya seharusnya berbangga dengan bahasa saya sendiri. Tambahan pula saya merupakan seorang yang berbangsa Melayu. Tidak salah bukan? Tapi, saya minta ampun dan maaf sekiranya saya ada terselit juga bahasa Inggeris.. apa2 je lah.. ini blog saya, kan? ( mcm gedik pulak ayat ni..)


tapi harus diingat, nama blog tidak akan ditukar.. err..kenapa? Sebenarnya, ada maksud yang tersurat dan tersirat di sebalik 'WITHOUT WAX' tu.. Kepada sesiapa yang sudah baca novel 'Digital Fortress' hasil karya Dan Brown, pasti tahu apa itu 'without wax'..

Sekian,

without wax,
hani yahaya :)

No comments: