Monday, December 20, 2010

tgb: a memoir..

Salam 'Alaik..Seminggu dah berlalu, tetapi rasanya macam sebulan je.. duduk rumah best tua memang best, tapi.. hati terjerit-jerit nama maktab terchenta! Mak aii! Sampai macam ni sekali panahan cinta aku kat maktab.. Dulu punyalah meronta-ronta hati ni nak balik.. Sekarang dilamun rindu pulak.. Ceh! Apa punya manusia lah kau ni Hani!

Seriously, I missed lots of things back then.. I went out with my mom last week. We went out to buy some school stuffs for my brothers at Mydin. My heart was so touched when i saw the books, stationaries, bags, uniforms and many other things.. Gosh! I was not a student anymore..

MRSM TGB dah mengajar aku banyak perkara. Daripada dulunya aku seorang budak hingusan sampailah sekarang banyak dah berubah. Benarlah kata orang.. MRSM TGB ni sebenarnya bumi tarbiah.. tempat untuk kita bermuhasabah tentang diri kita, tempat yang kita boleh memperbetulkan diri kita..Jutaan terima kasih yang tak terhingga buat para pendidik, staf2, warden dan juga teman seperjuangan! Jasa kalian memang tidak dapat saya membalasnya..Hanya Allah sahajalah yang dapat membalasnya.. Jazakallah khairan katsira!

Khas buat classmates @ siblings..516, you teach me a lot!

early in the morning.. SPM Straight A+!


hope that our friendship will last forever :)

Hafiz- Mr.President! you such a great and responsible guy! good job man!

Asrul-hahaha~small kid!

Mahi- you owe me okay! dah la sukasuki je call org pakai kredit aku.. ceh!
Adam- i prefer you as Adam rather than Kalud!I'll remember you forever and your present! you also owe me okay.. I want my persent.
Amsyar- Pasni ko dah x boleh nak ejek aku ngan suara kau tu ha..

Amirul- You teach me a lot and thanks for being a good listener to me.. Pasni sambut birthday elok2, jangan sepak benda2 yang tak sepatutnya okay?

Farouq- Aku x tau la..aku maybe jarang cakap ngan ko, but anyway thanks jugak sebab menceriakan lagi ahli keluarga 516.
Adlil- thanks jugak sebab banyak benda ko tau especially general info la..
Faiz-kau banyak berjasa untuk class.thanks a lot!

Syahmi- thank you sangat2 for the outing class.. thanks utk kfc dan segalanya!
Fariz-Aku jelez gila tahap gaban dengan otak kau ni.. macam mana kau berfikir ha??
Shafiqah Sari- thanks coz jadi miss.VP yg baik..
Hanisah-Bila nak belanja kitorang gi lawatan untuk ke USA?
Haslina-Biro birthday!! ko ni memang la.. aku akn ingat dedak tu weh..
Syasya- nanti next time kalau beli hadiah, ukur dulu ye.. no offense! jgn takut kucing& jgn melatah lagi..pasni, kalau hanisah dah jd pakar psikologi, kau booking dia awal2.
Munirah- thnx a lot sbb ko sudi dgr mslh aku, komen aku, sabar ngan aku bila marah..
Syahirah- a good deskmate.. aku suka ko..mkn free aje aku.
Maisarah- xpayah sibuk ngan gaining weights la ape la.. kau tau aku ni jealous tgk ko yg slim tu..
Ain- ain baik.. lembut je kalau cakap..
Syafiqah Asman- Terima kasih sebab sudi ajar and masak! hehehe
Amalina- Thanks jugak ama..ama byk tolong especially time homeroom..
Atiqah- Thanks jugak.. You're a good friend!
Ainin- Sorry sgt2 kalau aku ade x layan kau sepanjang blaja fizik and chemistry.. thnx coz slalu kejut aku tido..
with our Add Maths's teacher, Mr Zulhakim..

this picture was taken during my birthday celebration with VP..



Kudos to 516!!!

To GB19..
especially to athirah, sorry for all my wrongdoings.. maybe i was wrong to you.. hahaha~ you owed me okay? i'll wait for you..
Munee-mun-mun.. jangan rindukan aku pulak bila nampak lipas or belalang dan sewaktu dgnnya... pasni kena pandai2 jaga diri.. kau bukak la silat ke, taekwondo ke.. blasah je..

GA14-sakinah, shafikah, hidayah..
terima kasih juga yang tak terhingga buat kalian semua :)

LDP 09/10- hahaha~ korunk memang the best! best sgt2 ada family macam korunk.. best keje ngan korunk..

Last but not least, to FATEH, BIEHA.. thanks for all you support! You guys were so great! Glad to have friends like u guys!

BLOK G and BUDAK2 ART.. korunk penceria hidupku di tgb..:)

MENTEE ku, Ezhar and Nica, thanks coz sbb sudi jadi menteeku even i was not really good at all.. hope kita semua berjaya di dunia dan di akhirat!
and nica, my best buddy since i was in primary..thnx a lot dear! we're friends forever right?

to all tgbians, you guys were rock!
thnks a lot 4 all ur support! (^^,)

Jazakallah khairan katsira to TGBians 09/10
May Allah Bless You!




without wax and with love,

hani yasmin yahaya.09106.topazIII

1 comment:

amiranabiha said...

Hani :)
Sorry mcm baru terbaca entry ni.
Ouww, kau buat aku rasa nak nanges laa sayang.
Aku pun rindu TGB sangat.
Kau adalah kawan yg aku selesa & sgt aku suka!
ILY hani.
Thanks for once stepping into my life, although I'm not that great.